5 τροφές με πρωτεΐνη

Πολλοί ανησυχούν αν η vegan διατροφή μπορεί να καλύψει τις ανάγκες τους σε πρωτεΐνες. Τροφές με πρωτεΐνη δεν είναι δύσκολο να βρει κανείς και παρακάτω μπορείτε να δείτε μια μικρή λίστα με φαγητά που μπορείτε πολύ εύκολα να συμπεριλάβετε στην καθημερινότητά σας.

Επίσης, μπορείτε να δείτε μερικούς vegan αθλητές που δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα να είναι από τους καλύτερους στο άθλημά τους χωρίς να καταναλώνουν κρέας.

Μερικές τροφές με πρωτεΐνη:

1. Κόκκινα φασόλια

Με 24g πρωτεΐνης ανά 100g αποτελούν μία από τις πιο πλούσιες τροφές. Μπορείτε να τα δοκιμάστε ως σούπα, να τα προσθέσετε σε μια κόκκινη σάλτσα ή να φτιάξετε burritos!

Κόκκινα Φασόλια

2. Ρεβύθια

Εξίσου πλούσια σε πρωτεΐνη (19g ανά 100g) και μπορείτε να τα μαγειρέψετε με πολλούς τρόπους. Χούμους, σαλάτα με ρεβύθια και κινόα, σπανάκι με ρεβύθια. Και φυσικά, φαλάφελ!

Ρεβύθια

3. Καρύδια (15g ανά 100g)

Τα καρύδια όπως και όλοι οι ξηροί καρποί πρέπει να βρίσκονται στη διατροφή ενός υγιή vegan. Δοκιμάστε τα τα ως snack στη δουλειά, ως ένα μικρό διατροφικό boost για το απόγευμα ή φτιάξτε τις δικές σας μπάρες δημητριακών.

Καρύδια

4. Φυστικοβούτυρο (25g ανά 100g)

Πολύ ιδιαίτερη και γεμάτη γεύση. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στο πρωινό σας αντί για μαργαρίνη ή βούτυρο αλλά και να το προσθέσετε σε γλυκά. Αν δεν το έχετε δοκιμάσει μέχρι τώρα, μπορεί να ενθουσιαστείτε!

Φυστικοβούτυρο

5. Τόφου (8 – 15g ανά 100g)

Παράγεται από φασόλια σόγιας και η περιεκτικότητα σε του πρωτεΐνη διαφέρει ανάλογα με τον τρόπο παρασκευής. Αποτελεί βασικό συστατικό στις ασιατικές κουζίνες και υπάρχουν πάρα πολλοί και νόστιμοι τρόποι να το μαγειρέψετε.

Τόφου

Αν σας αρέσει το blog, μπορείτε να το ακολουθείτε και στο Facebook :))